Minun tarinani

Tässä rakas koirani Nalle

Nuorena tyttönä vietin kaiket päivät hevostalleilla. Olen myös aina viihtynyt luonnossa, erityisesti metsässä. Ennen kuin ihmismieli alkoi kiinnostaa minua, olin alkanut tarkkailemaan hevosten käytöstä. Luin Desmond Morrisin kirjoja, joissa hän selitti eläinten käyttäytymistä. Eläimillä on aivan omanlaisensa kommunikaatiotavat. Saatoin istua tuntikaupalla hevosaitauksen vieressä, katsomassa miten ne kommunikoivat toistensa kanssa.

Myöhemmin aloin samalla tavalla kiinnostua ihmisten vuorovaikutuksesta. Luin Carl Jungin kirjoja unista ja psykologiasta. Aloin tulkitsemaan omia, sekä läheisteni unia. Ihmismieli on niin kiehtova, täynnä salaisuuksia! Näihin aikoihin aloin jo miettimään uraani psykologina tai terapeuttina. Lukion jälkeen lähdin opiskelemaan sairaanhoitajaksi. Opiskeluaikoina kävin jo avoimessa yliopistossa psykiatrian luennoilla.

Sairaanhoitajaopinnoissa suuntauduin mielenterveystyöhön. Valmistuttuani kävin psykoterapeuttisten valmiuksien koulutuksen Helsingin Psykoterapiainstituutissa. Koin heti, että terapiatyö oli keinoni auttaa ihmisiä. Lähdinkin heti jatkamaan psykoterapeuttiopintoihin. Opiskeluaikana tutustuin moniin ihaniin ihmisiin, joiden kanssa kävin mielenkiintoisia keskusteluita. Löysin myös oman henkisen yhteisön, joutSEN:in, joka on osa International Spiritual Emergence Networkia.

Vaikka terapeuttiopinnot ovat nyt käytynä, koen että opiskelu jatkuu lopun ikääni. Tässä työssä ei ikinä tule valmiiksi. Jokainen tapaamani ihminen on opettanut minulle uusia asioita, ja olen näistä opeista hyvin kiitollinen <3